Veel gestelde vragen

Welke afwerking kan er op een houten vloer gebruikt worden?

De meest gangbare afwerkingen zijn hardwax olie en lak, maar ook zeepvloeren, wasvloeren en geïmpregneerde vloeren komen nog steeds voor. Wij kunnen u uitvoerig informeren over de voor- en nadelen van de diverse afwerkingmethodes.

Wanneer moet ik de vloer opnieuw schuren?

Uit ervaring kunnen we zeggen tusssen de  8 en 12 jaar. Wij kennen echter mensen die al 20 jaar met hun vloer doen, maar ook mensen die binnen een paar jaar de vloer opnieuw moeten schuren. Dit hangt samen met het onderhoud en de gebruiksintensiteit.

Kan parket op een vloer met vloerverwarming worden gelegd ?

Ja dit kan, mits er een houtsoort gebruikt wordt die hiervoor geschikt is, er een speciale ondervloer en lijm wordt gebruikt, en de voorschiften m.b.t. het leggen van een parketvloer op vloerverwarming in acht worden genomen. Deze voorschriften liggen bij ons voor u klaar.

Kan een traditionele vloer gelegd worden in een appartement?

Ja, hiervoor is een speciale ondervloer nodig, die voldoet aan de 10Db-norm. Goor Parketvloeren heeft speciale ondervloeren met een TNO-certificaat, die aan deze normen voldoet. Het is wel handig om van te voren even te checken of er soms statuten zijn van een bewonersvereniging o.i.d. die het leggen van harde vloeren verbieden.

Wat is de dikte van een houten vloer?

De dikte van een houten vloer varieert per product. de ene vloer is 8 mm dik, de ander 22. De ene keer komt er een ondervloer onder van 3 mm onder een volgende keer is 12 mm noodzakelijk. Voor de juiste voorlichting kunt u het beste even bellen of mailen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Goor parketvloeren door op deze link te klikken.