Onderhoud

Onderhoud

Wij geven u graag advies over uw vloer. Bijvoorbeeld over renovatie en onderhoud. Wij hebben diverse  onderhouds- en reinigingsmiddelen, voor elke vloersoort, zodat u uw vloer zo lang mogelijk in topconditie kunt houden.

Bij de meeste vloersoorten is het mogelijk om na jaren de toplaag te schuren en opnieuw af te werken, u heeft keus uit diverse verschillen producten waarin wij weer proberen om een zo goed mogelijk advies te geven, gelet op uw wensen t.a.v. het gebruik van de vloer.

Het schuren en opnieuw afwerken van een vloer gebeurt gemiddeld ongeveer om de 10 jaar. Bij sommige afwerkingen is het mogelijk dat deze tussendoor een keer door ons worden opgefrist. U heeft dan weer een nieuwe toplaag en een mooi uitziende vloer.

Hout leeft

Hout is een natuurprodukt. Het kan dus gebeuren dat uw vloer gaat ‘werken’ door een verandering in luchtvochtigheid en temperatuur. Hierdoor kunnen kiertjes ontstaan (krimping) of de vloer gaat piepen (uitzetting).¬†Om dit zoveel mogelijk te voorkomen bieden wij een aantal luchtbevochtigers aan die de vochtigheidsgraad in uw woning zoveel mogelijk op peil houdt. Dit is overigens ook voor u, uw huisdieren en planten gezond. Hout is gevoelig voor temperatuurwisselingen. Toch behoort parket op vloerverwarming tot de mogelijkheden.

Het is natuurlijk mogelijk dat uw vloer beschadigd raakt. Putten, krassen ed. in uw vloer zijn altijd te repareren met de juiste behandeling. Raakt uw vloer beschadigd door invloeden van buitenaf, bijv. waterschade, dan beschikken wij over de juiste middelen en kennis om dit weer netjes voor u op te lossen.